Skolvalet 2021 åk4

Skolvalet 2021 Just nu är skolvalet igång här i Stockholm. Vi hoppas att få välkomna er till Vinsta grundskola västra. Här ger vi mer information om vår skola som vi hoppas kan ge stöd på vägen till ert beslut.

Vår skola

Vinsta grundskola består av två enheter. På Vinsta grundskola västra är vi ungefär 700 elever i årskurs 4-9. På Vinsta grundskola östra är vi ungefär 390 elever. Totalt har vi 150 personal som leds av rektor Nina Alshammar, administrativ chef och fyra biträdande rektorer.

Vi arbetar utifrån läroplanen och har två fokusområden: hälsa och digitalisering.

Välkommen till årskurs 4!

Kunskap, glädje och trygghet är ledorden för oss som välkomnar elever till årskurs fyra.
Vi jobbar tätt tillsammans i ett arbetslag som träffar eleverna varje dag för att skapa just en trygg miljö. Brukarundersökningar visar att det också ger resultat. De allra flesta elever känner sig trygga i vår skola. Vi har valt att ha en mobilfri undervisningsmiljö för att bidra till studieron.

Vi vill ha ett nära samarbete med våra elevers vårdnadshavare för att tillsammans ska kunna ge den bästa grunden att stå på – både kunskapsmässigt och socialt.

Vi har eftermiddags- och lovverksamhet på vår fritidsklubb. Här erbjuder personalen roliga och utvecklande aktiviteter både inomhus och utomhus. Köket serverar goda och näringsrika mellanmål.

På skolan har vi ett bemannat skolbibliotek som alla elever har tillgång till för att låna böcker, söka information och träffa sina skolbibliotekarier.

Fokus på hälsa

Vi har en skolrestaurang där vi har förmånen att ha en stjärnkock som tillsammans med sitt team lagar mat från grunden och bakar sitt eget bröd. Det bjuds alltid på en varierad salladsbuffé och två varmrätter samt en soppa för att alla elever ska hitta något de tycker om.

Vi har rörelsepauser under lektionerna och pratar regelbundet om kostvanor och hälsa.

Fokus på digitalisering

På Vinsta grundskola har alla elever en egen digital enhet. På mellanstadiet använder eleverna iPad för att träna sin digitala kompetens och göra sitt skolarbete.

Vill du veta mer?
Mer information om hur du söker till Vinsta grundskola västra finns på https://grundskola.stockholm
I mitten av april 2021 kommer du som har fått en plats hos oss att få mer information hemskickad.
Har du frågor? Kontakta biträdande rektor Ulrika Nimstrand, ulrika.nimstrand@edu.stockholm.se